van wit blazer 12 met zwart franjesmaat gebreid Prachtige jas StJohn pVqUzSM

Raymond Besems-Fagoevan wit blazer 12 met zwart franjesmaat gebreid Prachtige jas StJohn pVqUzSM

|

Blog

Zelfkennis, hoe verwerf je dat? Door je aandacht van buiten naar binnen te keren. Niet op je gedachten en emoties,  dat zijn in feite ook uiterlijkheden.  Maar door je aandacht te richten op de innerlijke stilte die er altijd al van nature is.  Zelfkennis is niet over tijd te vinden.  Er is geen pad naartoe.  Het is dus geen geleidelijke opbouw,  maar een directe omkering van de gewoonlijke manier van omgaan met de werkelijkheid. 402 Sz Moire Blauw hardloopschoen Air Nike Penpunt Dames Max 9 Ultra 704995 1 Nk08OPXwn

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Socrates zei het al: de wijsheid komt van binnen, niet van buiten. Je innerlijk zelf, stelt je in staat om meer besef te krijgen in wat jouw ziel voor jou als energiewezen kan betekenen. Zoals je wellicht weet zijn we allemaal verbonden in één universele energie. In de basis verschillen we niet van elkaar. Ook al zijn we allen uniek, we bestaan uit dezelfde bouwstoffen. Alles wat bestaat, bestaat uit energie. Dit energie heeft zijn eigen trilling, zijn eigen frequentie. Intern ben je continu aan het afstemmen op de energie buiten jezelf, maar ook op wie je bent en hoe je je voelt.

Meestal stem je je onbewust af op bepaalde gedachten, overtuigingen en gevoelens. Wist je dat je zelf onbewust een voorkeur hebt aan een afstemming? De een kiest voor afstemming op positieve gedachten en de ander voor negatieve gedachten. Dit afstemmingsproces vindt continu plaats, zonder dat je er bewust van bent.

Zelfkennis betekenis

Leven vanuit innerlijk rust is leven vanuit liefde voor jezelf en een ander. Het is het moment dat je stopt met het bevestigen van negatieve gedachtens die je hebt over jezelf en een ander. En het moment dat je besluit om in het hier en nu te zijn en te leven vanuit je universele kracht. Om dit te bereiken dienen wij onze overtuigingen te veranderen en te erkennen dat deze liefde en universele kracht in alle mensen leeft. We dienen ons als het ware “schoon te maken” om te groeien in zuiverheid en kracht. Beide principes kun je ontwikkelen door meditatie, eerlijkheid en positieve affirmaties. Misschien vindt je van jezelf dat je intuïtief, voeler, praktisch en een denker bent. Om het denken even te stoppen en iets met je intuïtie en gevoel te doen, kun je aan de slag gaan met in het moment te zijn. Mediteren helpt je om in het moment te zijn, te luisteren naar jezelf.

Ben je op zoek naar zelfkennis maar weet je niet hoe je dit kunt vinden? Bij Anand kun je de meditatie opleiding volgen. Daarin leer je alles wat je maar zou willen weten over zelfkennis. Aan het eind van de opleiding kun je werkelijk zeggen: ik ken mezelf 🙂

Zo leer je jezelf kennen

1. Neem in de komende tijd je acties en gedachten onder de loep. Misschien kun je dit bijhouden in een dagboek. Door naar je acties en gedachten te kijken, zie je wat je doet en wat je hoofd bezig houdt. Wellicht kun je hier patronen in herkennen.

2. Observeer de externe prikkels die je binnen krijgt. Via je zintuigen neem je jouw externe omgeving waar. Probeer te voelen welk invloed dit heeft op je lichaam.

Geïnspireerd Von Puffer Bodywarmer Schweetz Vanellope Mens Vest Gilet 8Nnvm0w

3. Praat met mensen over hoe zij jou ervaren en zien. Zo kom je achter kwaliteiten of valkuilen waar je je eerder misschien niet bewust van was.

4. Analyseer je gedrag door te kijken naar het “oorzaak-gevolg” principe. Om dit te doen, ga je terug naar:
– wat is er gebeurd?
– welke gedachten kwam er bij mij op, op deze gebeurtenis?
– hoe voelde ik mij hierdoor?
135142 Pz Ralston Jeans Moonshine ScotchSoda Blue Heren ZuwPklXiTO – hoe reageerde ik daardoor?
Ook dit is een goede oefening om patronen in jezelf te herkennen. Daarnaast is het een analyse die je inzicht kan geven dat je gevoel en gedrag afkomstig zijn van je gedachten.

5. Mediteer. Door je gedachten te observeren zonder oordeel, blijf je dichter bij jezelf. Zo leer je om niet continu te reageren op jouw gedachten.

Klik op de knop hieronder voor meer info over de meditatie opleiding
Info meditatie opleiding

Lees hier meer over gerelateerde onderwerpen:

Houden van jezelf . Eigenwaarde . AcceptatieSelecta BordoOx alle maten Ikon Bloodn873235 Herenschoenen E29eIDWYH . Innerlijke Wijsheid . Bewustwording . Spiritueel Ontwaken .  Zelfrealisatie

Gerelateerde artikelen

  • Tweede chakra: betekenis, activeren, herstellen en versterken
  • Chakra openen – eerste chakra
  • Chakra kleuren: betekenis van de chakra’s met bijbehorende kleuren
  • Eigenwaarde: Leef je leven ten volle!
  • Houden van jezelf
  • Yoga voor beginners

ABOUT AUTHOR

Raymond Besems

Platform Womens Teen Creeper Hoge Schoenen Hakken Vintage Open Wedge Snadals Pumps rCBodxe
Dames Dames Handtas Pomikaki Pomikaki Handtas PaarsC667 PaarsC667 Pomikaki Dames Handtas IE29eHDYW