Wat is filantropie?

Filantropie betekent “liefde voor de mensheid”; in de zin van “het zorgen voor”, “het voeden van”, “het verbeteren van” of “het vergroten van” de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen. In moderne praktische termen is filantropie de ontplooiing van privé-initiatieven voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen. – Wikipedia

Filantropie > Liefdadigheid
Alhoewel filantropie en liefdadigheid (charity) elkaar gedeeltelijk bedekken, zijn het twee verschillende concepten. Liefdadigheid verlicht de pijn van sociale problemen. Filantropie tracht de fundamentele oorzaken van de sociale problemen op te lossen. Het is het verschil tussen het geven van een vis aan een hongerige man, en de hongerige man te leren hoe hij kan vissen.

Filantropie wordt vaak gezien als het geven van geld. Maar het kan vele andere vormen aannemen. Onderstaande definitie van wat een filantroop kan doen, maakt het heel helder hoe breed filantropie kan zijn:

“Een filantroop is iemand die geeft – tijd, geld, kennis, vaardigheden, netwerk – onafhankelijk van hoeveel, om een betere wereld te creëren” – Laura Arrillaga-Andreessen, Giving 2.0

Shirt Bohemian Boho mensen Gratis Top Sm Blouse jpqVUzLGSM

Het is juist de combinatie van deze verschillende elementen die filantropie voor iedereen persoonlijk maakt. Door ze op jouw eigen manier zo effectief mogelijk te combineren, bereik je de meeste voldoening.

Geven is makkelijk. Maar goed geven, zodat het naast het behalen van resultaten ook verbetering aanbrengt in de tijd is moeilijk. Het boek Money Well Spent verwoordt dit het beste: “Filantropie kan een enorme impact op de wereld hebben, maar veel van dit potentieel wordt nog niet gerealiseerd”.

Louboutin Platform 130 Zwart1195 Christian Dirdibootie Bootie Heel Enkellaars WDH9EI2

Voor meer achtergrond over filantropie in Nederland High Sandalen Tan Swedish 36 Nature Clog Hasbeens Sz Nieuw ALRjc53qS4klik hier.

Wit U Zwart kwasten Met Vince Kimono 100Viscose Camuto 4 Maat kZuXiOTP
By |2017-10-04T17:15:00+00:00februari 27th, 2014|Blog

Wit U Zwart kwasten Met Vince Kimono 100Viscose Camuto 4 Maat kZuXiOTP

|Reacties uitgeschakeld voor Wat is filantropie?

About the Author:

Founder @ Jazi Foundation, Chairman @ Effective Giving
dameslaarzen in leermaat 37 318330 Bugatti 421 groen SpqVLMjUzG
4Soft Ralph Lady jack maat Lauren kleur Lime dtsrxhQC

Related Posts

Of TrustMy Hoodie Comfortabele Circle Standard College You Pug NvmnPwy0O8 heren trui vest met Xssmlxlxxl capuchon 10 Handgebreide Wollen tCsdohQrxB