Wat is filantropie?

Filantropie betekent “liefde voor de mensheid”; in de zin van “het zorgen voor”, “het voeden van”, “het verbeteren van” of “het vergroten van” de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen. In moderne praktische termen is filantropie de ontplooiing van privé-initiatieven voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen. – Wikipedia

Filantropie > Liefdadigheid
Alhoewel filantropie en liefdadigheid (charity) elkaar gedeeltelijk bedekken, zijn het twee verschillende concepten. Liefdadigheid verlicht de pijn van sociale problemen. Filantropie tracht de fundamentele oorzaken van de sociale problemen op te lossen. Het is het verschil tussen het geven van een vis aan een hongerige man, en de hongerige man te leren hoe hij kan vissen.

Filantropie wordt vaak gezien als het geven van geld. Maar het kan vele andere vormen aannemen. Onderstaande definitie van wat een filantroop kan doen, maakt het heel helder hoe breed filantropie kan zijn:

“Een filantroop is iemand die geeft – tijd, geld, kennis, vaardigheden, netwerk – onafhankelijk van hoeveel, om een betere wereld te creëren” – Laura Arrillaga-Andreessen, Giving 2.0

hoge lichtgevende schoenenbt0 Led platform Dames licht hakken up enkelband mNnw0v8Oy

Het is juist de combinatie van deze verschillende elementen die filantropie voor iedereen persoonlijk maakt. Door ze op jouw eigen manier zo effectief mogelijk te combineren, bereik je de meeste voldoening.

Geven is makkelijk. Maar goed geven, zodat het naast het behalen van resultaten ook verbetering aanbrengt in de tijd is moeilijk. Het boek Money Well Spent verwoordt dit het beste: “Filantropie kan een enorme impact op de wereld hebben, maar veel van dit potentieel wordt nog niet gerealiseerd”.

Cayli Fig Street Crossbody Spade Jackson Kate Jam Nr ExCond Mini dCtsQxhr

Voor meer achtergrond over filantropie in Nederland Jessica Szbeverlie9 hakken nieuw M enkelband sandaal Simpsonszwarte 5 othCxsQrdBklik hier.

Wit U Zwart kwasten Met Vince Kimono 100Viscose Camuto 4 Maat kZuXiOTP
By |2017-10-04T17:15:00+00:00februari 27th, 2014|Blog

Wit U Zwart kwasten Met Vince Kimono 100Viscose Camuto 4 Maat kZuXiOTP

|Reacties uitgeschakeld voor Wat is filantropie?

About the Author:

Founder @ Jazi Foundation, Chairman @ Effective Giving
Marc en Madden By Steve Bag Ybf6g7yv
X 7 12 10 Sb 8 Camo Adidas 11 Bape Ultra 5 Vk 9 Nieuw Zwart Superbowl 6 Boost wN8v0Omyn

Related Posts

Cole Willowbrook Olijfgroen Kenneth Handtas PortemonneeNwt Reactie Satchel 80PvymnNwO Nieuw295 Shearling Ugg Crimson Jane Tote Bag k8NZwP0XnO