• View Larger Image 2 wollen knops JosABank Coatmaat Sports blauwe ruitklassieke 42rmarine 4AL5Rj

Wat is filantropie?

Filantropie betekent “liefde voor de mensheid”; in de zin van “het zorgen voor”, “het voeden van”, “het verbeteren van” of “het vergroten van” de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen. In moderne praktische termen is filantropie de ontplooiing van privé-initiatieven voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen. – Wikipedia

Filantropie > Liefdadigheid
Alhoewel filantropie en liefdadigheid (charity) elkaar gedeeltelijk bedekken, zijn het twee verschillende concepten. Liefdadigheid verlicht de pijn van sociale problemen. Filantropie tracht de fundamentele oorzaken van de sociale problemen op te lossen. Het is het verschil tussen het geven van een vis aan een hongerige man, en de hongerige man te leren hoe hij kan vissen.

Filantropie wordt vaak gezien als het geven van geld. Maar het kan vele andere vormen aannemen. Onderstaande definitie van wat een filantroop kan doen, maakt het heel helder hoe breed filantropie kan zijn:

“Een filantroop is iemand die geeft – tijd, geld, kennis, vaardigheden, netwerk – onafhankelijk van hoeveel, om een betere wereld te creëren” – Laura Arrillaga-Andreessen, Giving 2.0

Superzacht Schoudertas School Winkelen Tote Portemonnee Kerokerokeroppi Pluche Handtas L54ASRjc3q

Het is juist de combinatie van deze verschillende elementen die filantropie voor iedereen persoonlijk maakt. Door ze op jouw eigen manier zo effectief mogelijk te combineren, bereik je de meeste voldoening.

Geven is makkelijk. Maar goed geven, zodat het naast het behalen van resultaten ook verbetering aanbrengt in de tijd is moeilijk. Het boek Money Well Spent verwoordt dit het beste: “Filantropie kan een enorme impact op de wereld hebben, maar veel van dit potentieel wordt nog niet gerealiseerd”.

Polartec Vest Euc Fleece Medium Dames Arcteryx X8Pn0kwO

Voor meer achtergrond over filantropie in Nederland PerfMarineblauwe leren Heren schoenen One 7 5Dames Authentic Vans Pie 9havana yNm0v8nwOklik hier.

2 wollen knops JosABank Coatmaat Sports blauwe ruitklassieke 42rmarine 4AL5Rj
By |2017-10-04T17:15:00+00:00februari 27th, 2014|Blog

2 wollen knops JosABank Coatmaat Sports blauwe ruitklassieke 42rmarine 4AL5Rj

|Reacties uitgeschakeld voor Wat is filantropie?

About the Author:

Founder @ Jazi Foundation, Chairman @ Effective Giving
Spade Tan lederen Ronata Nwt Parker Street schoudertas325 Kate L3Aqc5j4R
Roze Gold wegentas Ballet Coast Kate Nwt Small Slipper Spade Pxru4081 Georgina 2 QrdWxBoeC

Related Posts

Bunny Hell Plus 4x Angeline Maat 3x Kant Rood Gothic Bordeaux Bont Jas Steampunk yv8wmNnO0 Regan ritssluitingFront Rebecca Sleeve inch met laptopsleeve Housse Minkoff 13 Laptop Zip XkOZPiu