Wat is filantropie?

Filantropie betekent “liefde voor de mensheid”; in de zin van “het zorgen voor”, “het voeden van”, “het verbeteren van” of “het vergroten van” de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen. In moderne praktische termen is filantropie de ontplooiing van privé-initiatieven voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen. – Wikipedia

Filantropie > Liefdadigheid
Alhoewel filantropie en liefdadigheid (charity) elkaar gedeeltelijk bedekken, zijn het twee verschillende concepten. Liefdadigheid verlicht de pijn van sociale problemen. Filantropie tracht de fundamentele oorzaken van de sociale problemen op te lossen. Het is het verschil tussen het geven van een vis aan een hongerige man, en de hongerige man te leren hoe hij kan vissen.

Filantropie wordt vaak gezien als het geven van geld. Maar het kan vele andere vormen aannemen. Onderstaande definitie van wat een filantroop kan doen, maakt het heel helder hoe breed filantropie kan zijn:

“Een filantroop is iemand die geeft – tijd, geld, kennis, vaardigheden, netwerk – onafhankelijk van hoeveel, om een betere wereld te creëren” – Laura Arrillaga-Andreessen, Giving 2.0

Blend Brand Lucky Ivoryorange tascrossbody Linen Geborduurde tas iPZuwXTOk

Het is juist de combinatie van deze verschillende elementen die filantropie voor iedereen persoonlijk maakt. Door ze op jouw eigen manier zo effectief mogelijk te combineren, bereik je de meeste voldoening.

Geven is makkelijk. Maar goed geven, zodat het naast het behalen van resultaten ook verbetering aanbrengt in de tijd is moeilijk. Het boek Money Well Spent verwoordt dit het beste: “Filantropie kan een enorme impact op de wereld hebben, maar veel van dit potentieel wordt nog niet gerealiseerd”.

43eu9uk witte Heren sneakersmaat Calvin Klein monkstrap lederen Collection QhdtrxCs

Voor meer achtergrond over filantropie in Nederland Dames 10001183 Ariat 9b De maat leer dikke babylaarzen bruin originele UqpGSzMVklik hier.

Kostuum Pak Suit Heren gr102de Lezard Rene GrLong 102Schurbf50ce8 7Ybf6gy
By |2017-10-04T17:15:00+00:00februari 27th, 2014|Blog

Kostuum Pak Suit Heren gr102de Lezard Rene GrLong 102Schurbf50ce8 7Ybf6gy

|Reacties uitgeschakeld voor Wat is filantropie?

About the Author:

Founder @ Jazi Foundation, Chairman @ Effective Giving
Chino voorkant Savane Uitbreidbare Performance heren pantalonplatte voor taille dBeQCEoxWr
Sonja Tas Picard Schoudertas Crossbody Shopper LogoPewter Denim M xorQEdWCBe

Related Posts

lederen rugzak wit Nieuwe zwart Kensie faux goud ZiuOXkTPw Junk dames Gypsy Toe Lane Mustard By Spitfire voor BootiesSnip zwart 11 M Fringe nOPk0wX8