• View Larger Image met mouwen kleding Sz GecontroleerdJurk Lpepper lange en knoopsluiting Nsf vOmn0w8N

Wat is filantropie?

Filantropie betekent “liefde voor de mensheid”; in de zin van “het zorgen voor”, “het voeden van”, “het verbeteren van” of “het vergroten van” de levenskwaliteit of het ontwikkelingspotentieel van mensen. In moderne praktische termen is filantropie de ontplooiing van privé-initiatieven voor het publieke welzijn, gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van anderen. – Wikipedia

Filantropie > Liefdadigheid
Alhoewel filantropie en liefdadigheid (charity) elkaar gedeeltelijk bedekken, zijn het twee verschillende concepten. Liefdadigheid verlicht de pijn van sociale problemen. Filantropie tracht de fundamentele oorzaken van de sociale problemen op te lossen. Het is het verschil tussen het geven van een vis aan een hongerige man, en de hongerige man te leren hoe hij kan vissen.

Filantropie wordt vaak gezien als het geven van geld. Maar het kan vele andere vormen aannemen. Onderstaande definitie van wat een filantroop kan doen, maakt het heel helder hoe breed filantropie kan zijn:

“Een filantroop is iemand die geeft – tijd, geld, kennis, vaardigheden, netwerk – onafhankelijk van hoeveel, om een betere wereld te creëren” – Laura Arrillaga-Andreessen, Giving 2.0

large X Luv Quilted Johnson Emoji Betsey Nwt98 Lbcruisn Weekendtas txBdChrsQo

Het is juist de combinatie van deze verschillende elementen die filantropie voor iedereen persoonlijk maakt. Door ze op jouw eigen manier zo effectief mogelijk te combineren, bereik je de meeste voldoening.

Geven is makkelijk. Maar goed geven, zodat het naast het behalen van resultaten ook verbetering aanbrengt in de tijd is moeilijk. Het boek Money Well Spent verwoordt dit het beste: “Filantropie kan een enorme impact op de wereld hebben, maar veel van dit potentieel wordt nog niet gerealiseerd”.

Nieuwe Red Sail Nike 85 Game Team Tz 749628 Sz 11 600 Mens zpSUMGqV

Voor meer achtergrond over filantropie in Nederland Tiger 9 Alliance Sz Asics Terracottakoraal 1764 Rif D5q1l Heren OuXZiPkTklik hier.

met mouwen kleding Sz GecontroleerdJurk Lpepper lange en knoopsluiting Nsf vOmn0w8N
By |2017-10-04T17:15:00+00:00februari 27th, 2014|Blog

met mouwen kleding Sz GecontroleerdJurk Lpepper lange en knoopsluiting Nsf vOmn0w8N

|Reacties uitgeschakeld voor Wat is filantropie?

About the Author:

Founder @ Jazi Foundation, Chairman @ Effective Giving
Pacific Veel shirts Xl 5 Ocean Mens R345ALj
Limit 7 Merrell Hiking voor Chameleon Boot dames iPkOXuTZ

Related Posts

Zwart Dames Le AviariesBovenkleding Jassen 5742121n183514 4L35ARjq Dames Tignanello Damesrood Schoudertas Signature Leren Portemonnee cTFK1l3J